Trgovci ljudima šire svoje aktivnosti na poljoprivredu

Fotografija: GETTY IMAGES

Policija upozorava da bi trgovci ljudima mogli da preusmere svoje aktivnosti na ruralne industrije, s obzirom na to da je većina kompanija u urbanim oblastima trenutno zatvorena.

Kako obaveštajne službe navode, poljoprivreda, ribarstvo i šumarstvo bi mogle postati nove ciljne oblasti.

Policija odlazi u Fajf, Tejsajd, Aberdinšir, Damfriz i Galovej kako bi pokušala da pomogne da se podigne svest o ovom fenomenu.

Ova akcija, koja će trajati naredne dve sedmice, podržana je od strane Nacionalne jedinice za borbu protiv trgovine ljudima.

Glavna nadzornica Linda Džouns, komandirka divizije za Damfriz i Galovej kaže: “Često nas trgovina ljudima i moderno ropstvo asociraju na gradove i urbane oblasti gde je lakše sakriti žrtve trgovine ljudima.”

"Međutim, trgovina ljudima dešava se u svim zajednicama, kako urbanim tako i ruralnim".

Detektiv glavni nadzornik Fil Kapaldi, šef Nacionalne jedinice za borbu protiv trgovine ljudima, rekao je da organizovane kriminalne grupe koriste “svaku moguću priliku za sticanje finansijske dobiti".

"Koristimo ovu priliku da se obratimo ruralnim zajednicama širom Škotske, kako bismo podigli svest o trgovini ljudima", rekao je on.

"Policija Škotske nastaviće da radi sa mrežom kontakata u Velikoj Britaniji, sa međunarodnim organima za sprovođenje zakona, i drugim agencijama kako bismo oslobodili našu državu trgovine ljudima i svih oblika eksploatacije."

https://www.bbc.com/news/uk-scotland-south-scotland-53036007