Bagel Bejgl pekara – mesto gde “raste” solidarnost

Bagel Bejgl pekara – mesto gde “raste” solidarnost

 
415

 views

bagel bejgl

bagel bejgl

Bagel Bejgl pekara je socijalno preduzeće koje je pokrenulo NVO Atina čiji se profit koristi za finansiranje programa podrške žrtvama trgovine ljudima.

Otvorena 2014. godine, pekara ujedno predstavlja i mesto gde korisnice programa NVO Atina stiču znanja i veštine koji im pomažu da dođu do zaposlenja. Do sada je kulinarskom zanatu u njemu obučeno preko 30 korisnica Atininih programa. Na jednom mestu se dešava mnogo dobrih stvari – u ponudi je veliki izbor kvalitetnih proizvoda koji se pripremaju od lokalnih namirnica, bez aditiva, podstiče se ženska i komšijska solidarnost, podstiče se preduzetništvo i doprinosi smanjenju siromaštva – posebno ugroženih socijalnih grupa.

Camilla Parker u poseti Bagel Bejgl

Camilla Parker u poseti Bagel Bejgl

Posle samo tri godine Bagel Bejgl je uspeo da postane profitabilan biznis koji raste i razvija svoje proizvode i usluge.  Posebno se razvijaju usluge keteringa koji su isprobale mnoge poznate firme, banke, organizacije i institucije i njihova podrška predstavlja ključ uspeha i daljeg razvoja socijalnog preduzeća.

Slatki bagel

Slatki bagel

Zato, sledeći put kada budete birali mesto za doručak, užinu, ketering za privatnu ili poslovnu proslavu kontaktirajte divne žene u Bagel Bejgl i budite deo ove mnogo važne priče.

Šta je bejgl?
Bejgl je originalno pecivo Jevreja koji su živeli u Poljskoj, i koje su nastavili da prave i nakon što su emigrirali u Ameriku, gde je postalo poznato i popularno. Tako u nekim delovima SAD i Velike Britanije danas bejgl ima kultni status, slično kao kod nas burek. U pekari Bagel Bejgl se prave ukusni sendviči, a sam proces izrade ovog peciva je vrlo specifičan. Ono se pravi od visoko-proteinskog brašna i mesi na poseban način, kako bi se razvile belančevine unutar samog testa, koje se ostavlja da se sjedini i naraste u roku od 12 do 18 sati na temperaturi od 4 stepena. Nakon toga se testo kuva, pa se peče, i to sve doprinosi specifičnom i karakterističnom ukusu bejgla. Bejgl se proizvodi od odabranih sorti domaćeg brašna, a dodaci se biraju među najsvežijim i najkvalitetnijim namirnicama.

NVO Atina je udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudi i svih oblika rodno zasnovanog nasilja.

Kneza Danila 39

www.bagel.rs
https://www.facebook.com/BagelBejgl
https://www.instagram.com/bagelbejgl/
https://twitter.com/bagelbejgl

Tekst u originalu možete pronaći putem linka: http://www.hrana-pice-price.com/zanimljivosti/bagel-bejgl-pekara-mesto-g...