Dajte svoj doprinos Svetskom danu borbe protiv trgovine ljudima

Blue Heart Symbol

Pozivamo vas da učestvujete u kampanji PLAVO SRCE i obeležite Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Prošle godine, 30. jula, po prvi put je obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima. Srbija je bila deo ove kampanje i, nizom manifestacija, dala svoj doprinos rešavanju ovog gorućeg problema. PLAVO SRCE postalo je simbol solidarnosti sa žrtvama modernog ropstva širom sveta, ali i poziv svim državama da pruže svoj maksimum u suzbijanju trgovine ljudima i kažnjavanju počinilaca ovog teškog zločina.

Ove godine, 30. jula, u periodu od 11 do 13 časova (po srpskom vremenu), okupićemo se na društvenim mrežama, radi Twitter četa sa našim timom – onima koji su preživeli situaciju trgovine ljudima, članovima grupe za vršnjačku podršku i profesionalkama koji pružaju direktnu podršku najugroženijima u našem društvu. Okupićemo se na Twitter nalogu NVO Atina @atinango - https://twitter.com/atinango. Komunikacija će se obavljati na srpskom i engleskom jeziku, a sva vaša pitanja i komentari trebalo bi da sadrže i hashtag #plavosrce.

Korisnice našeg programa socijalnog uključivanja, koji vodi NVO Atina, žele da se njihov glas čuje, i da one same zagovaraju za promene koje će unaprediti budućnost svih nas; a, nama koji pružamo podršku jako je važno da od vas dobijemo povratnu informaciju, i konstruktivne predloge za unapređenje sistema zaštite žrtava trgovine ljudima u našoj zemlji.

Pozivamo vas da se pridružite ovoj kampanji: postavljate pitanja, tvitujete svoju podršku, ili jednostavno iskoristite taj dan da šerujete i retvitujete logo Plavog Srca (http://www.unodc.org/images/endht /design/Logos/World_TIP_Day_logo_EN.jpg), i na taj način date svoj doprinos ovoj temi.

Hvala vam unapred i radujemo se našem zajedničkom poduhvatu.

Zajedno u borbi protiv trgovine ljudima.

Zato što se tiče svih nas.

NVO Atina tim