Humanitarna aukcija "U bojama života – Život nakon trgovine ljudima"

NVO Atina i "SERBIA VISIONS" vas pozivaju na humanitarnu aukciju slika "U bojama života – Život nakon trgovine ljudima" koja će se održati u nedelju 17. maja od 14 časova u sali hotela Radisson Blu Old Mill, Bulevar Vojvode Mišića 15. Aukcija će biti organizovana u okviru prvog multikongresa u Srbiji i festivala organizacija civilnog društva.

Na aukciji će biti izloženo sedam radova, koji su delo korisnica programa reintegracije žrtava trgovine ljudima, koje sprovodi NVO Atina. Radovi su nastali u okviru kreativno terapeutskih radionica, koje su za cilj imale razvoj kreativnog izražavanja kod žrtava raznih vidova nasilja i eksploatacije. Svaka slika ima svoju priču i prati unutrašnje borbe i osećanja svake od devojaka i žena koje su preživele situaciju trgovine ljudima. Pored pravljenja nakita naše korisnice su se oprobale i u slikanju pomoću kog su upoznale boje života i započele igru koja ih je dovela do slika pastelnih boja, punih emocija i istinske sreće. Za njih je ovaj događaj podstrek da nastave da razvijaju svoj talenat, ali i šansa da se ekonomski osnaže i nastave svoju započetu borbu. Radionica je održana u okviru programa „Uključivanje pripadnika marginalizovanih grupa u tokove savremenog kulturnog stvaralašta“ koji u Beogradu sprovode Udruženje balkanskih umetnika i NVO Atina. Voditelji radionice bili su Divna Lulić Jovčić, slikarka i Dejan Hornik, omladinski radnik.

Da bi produžile put umetnosti i krenule u nove životne pobede potrebni ste nam vi.

Sav prihod od prodaje slika namenjen je programima ekonomskog osnaživanja žrtava trgovine ljudima i zadovoljavanju osnovnih potreba devojaka koje su učestvovale u izradi ovih dela.

U prilogu šaljemo fotografije radova koji će biti na aukciji toga dana, pa možete odabrati sliku za sebe :)

U bojama života - zajedno za bolje sutra.

Radujemo vam se,
Atinjanke