Hyatt Regency Beograd podržao programe socijalnog uključivanja žrtava trgovine ljudima koje sprovodi NVO Atina

Beograd (2 decembar 2014.) – Hyatt Regency Beograd podržao je programe socijalnog uključivanja žrtava trgovine ljudima koje sprovodi NVO Atina - udruženja građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja. “Znamo da će nam ovaj grant biti značajna pomoć u ostvarivanju naših ciljeva zaštite žrtava trgovine ljudima u Republici Srbiji, kroz njihovo obrazovno i ekonomsko osnaživanje.” rekla je Marijana Savić, direktorka NVO Atine.

Program Hyatt grantova za podršku zajednici, koji je sada u svojoj sedmoj godini, podstiče hotele širom sveta da identifikuju i nominuju lokalne neprofitne organizacije za koje smatraju da ih treba uzeti u obzir za finansiranje. Program se zasniva na Hyatt-ovom uverenju da niko ne može bolje da razume najhitnije probleme jedne zajednice - i rešenja za te probleme - od onih koji tu žive i rade. 

“Čast nam je da podržimo Atinu - udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja i njene značajne doprinose našoj zajednici”, rekao je Hom Parviz, generalni direktor hotela Hyatt Regency Beograd. “Veoma nam je važno da budemo aktivni učesnici u oblasti zaštite žrtava trgovine ljudima, a ovaj program nam daje sjajnu priliku da uzvratimo lokalnim organizacijama koje toliko čine za naš grad.”

Proslava dostignuća

Sredstva za program Hyatt grantova za podršku zajednici obezbeđena su kroz Hyatt. Hyatt Regency Beograd biće među 31 Hyatt hotelom širom sveta koji će dodeliti grantove neprofitnim organizacijama u svojim lokalnim zajednicama u 2014. godini. Ove godine, program grantova proslavlja značajno dostignuće jer dostiže dva miliona dolara dodeljenih u grantovima od svog osnivanja 2008. godine, neprofitnim organizacijama u 123 zajednice i 38 zemalja širom sveta. 

Pravljenje razlike na #GivingTuesday

Hyatt je jedna od novijih kompanija koja se pridružila društvenom pokretu #GivingTuesday, globalnom danu posvećenom uzvraćanju zajednicama širom sveta. 2 decembra 2014. godine, dobrotvorne organizacije, porodice, preduzeća, mesne zajednice, i studenti širom sveta okupiće se u ime zajedničkog cilja - da proslave velikodušnost i uzvrate je.

Hyatt se pridružio društvenom pokretu objavom dobitnika grantova Hyatt-ovog programa za podršku zajednici na #GivingTuesday dan, i podsticanjem svih svojih kolega širom sveta da se pridruže i uključe u uzvraćanje velikodušnosti tokom cele praznične sezone.