Ideje za bolje sutra

Na slici: Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac
i direktorka NVO Atina Marijana Savić 

Na konkursu „Ideje za bolje sutra“ NVO Atina je podržana je od strane Divac fondacije, Unicredit fondacije, Unicredit banke, Smart kolektiva i Turističke organizacije Srbije za sprovođenje projekta „Sama oblikujem svoj život – osnaživanje žrtava trgovine ljudima kroz izradu nakita, suvenira i korporativnih poklona“. Zahvaljujući ovoj podršci žrtvama trgovine ljudima koje su korisnice programa koje NVO Atina sprovodi omogućeno je dalje ekonomsko osnaživanje. Njihov izuzetan talenat doprineo je razvoju šire palete proizvoda i njihov umetnički izraz stvorio je jedinstven nakit ručno rađen od gline i tekstila koji doveo na ideju prodaje. Svaki predmet je izrađen sa posebnom pažnjom i posvećenošću, i prilagođen je potrebama klijenata. Ova podrška za korisnice naših programa prvenstveno označava potvrdu talenta, umešnosti, kreativnosti, a takođe i ekonomskog osnaživanja koje je značajno na putu za povratak u društvo. 

Većina korisnica programa NVO Atine nikada nisu bile upisana u školu niti su završile osnovnu školu. Pored preživljene traume i posledica same situacije nasilja, to ih čini teško zapošljivim licima. Program oporavka nije moguć ukoliko se ovim mladim ženama ne omogući da vrate kontrolu nad svojim životom u njihove ruke, odnosno da postanu finansijski samostalne i osvoje svoju slobodu.

Samo zajedničkim trudom i radom im možemo pomoći, svako na svoj način, neko donacijom, neko kupovinom, a neko davanjem ideja i slanjem pozitivne poruke, jer se dobar glas daleko čuje. Iz tog razloga vas pozivamo da podržite kupovinu proizvoda koji su vrhunskog kvaliteta, inovativni, maštoviti a pre svega napravljeni sa mnogo truda i ljubavi i koji služe oporavku najugroženijih u našem društvu.

Kupovinom našeg nakita pomažete žrtvama trgovine ljudima - devojčicama i ženama da steknu samopoštovanje, nadu i sposobnost da ponovo stvaraju. Ovim malim iskorakom, učinićete veliku stvar. 

Programe socijalnog uključivanja žrtava trgovine ljudima možete podržati i novčanom donacijom preko računa NVO Atina u Unicredit banci 170-0030024571000-74

Lajkujte facebook stranicu https://www.facebook.com/NGOAtina i informišite se više o fenomenu trgovine ljudima, pratite naše aktivnosti usmerene na zaštitu žrtava trgovine ljudima. Takođe naše programe možete da podržite i volonterskom stručnom podrškom. 

Zato što se tice svih nas!