Indira Varma u poseti Atini

Tokom oktobra nas je posetila britanska glumica Indira Varma, poznata po mnogobrojnim ulogama u popularnim serijama i filmovima, ali posebno po ulozi Elarije Send u mnogima omiljenom serijalu Igre prestola. Indira je posetila Srbiju u okrviru kampanje Rescue Has No Boundaries (Pomoć nema granice). Ovu kampanju sprovodi organizacija International Rescue Committee, partner NVO Atina  na aktivnostima posvećenim migrantskoj krizi.

Izvor fotografije: http://www.bbc.co.uk/programmes/p00zbtk3/p00zbqzh

Indira je bila posebno zainteresovana za položaj žena i devojčica migrantkinja, i bilo nam je zadovoljstvo da porazgovaramo o radu Atininih moblinih timova koji svakodnevno pružaju podršku izbeglicama, kako na terenu, tako i u izbegličkim kampovima. Indiru smo počastile bejglom iz našeg radnje Bagel Бејгл i veoma nas je obradovala njena reakcija.

 

Po povratku u London, Indira je svoje iskustvo o boravku u Srbiji podelila tokom izložbe fotografija sa temom migrantske krize. Ova izložba je deo iste kapanje i u njoj učestvuje i Indirina koleginica Lena Hedi. Tom prilikom je Indira rekla da iako je situacija, po zatvaranju granica, veoma teška, i samo po dvadeset osoba dobija dozvolu da pređe u zemlje Evropske Unije iz Srbije, još uvek se može osetiti dašak optimizma. Poruka ove izložbe je bila - to bismo mogli biti i mi, podsećajući da je politička situacija u svetu takva, da se bilo ko od nas može naći u situaciji izbeglištva, ma koliko to izgledalo nemoguće u ovom trenutku.

Više o aktivnostima IRC u Srbiji možete pročitati ovde, a fotografije i izveštaj sa izložbe nalaze se na ovom linku.

Zapratite i Indiru na twitter.com/indyv9