U poseti Stars Fondaciji u Londonu

 

Predstavnice Atine posetile su tokom boravka u Londonu kolege iz Stars fondacije i podrobnije se upoznali sa njihovim radom, ali su ih takodje informisali o trenutnim dešavanjima na polju zaštite devojaka i žena izbeglica kojima se Atina svakodnevno intenzivno bavi.

Stars fondacija je osnovana 2001. godine od strane Al-Dabbagh grupe, sa sedištem u Londonu, ona je nezavisna fondacija koja je posvećena cilju da pomogne 20 miliona ljudi do 2020. godine. Stars podržava lokalne organizacija civilnog društva i kompanije iz privatnog sektora, omogućavajući im da ostvare društvene promene. Cilj im je da pomažu i pojačavaju napore onih koji su na “prvoj liniji” u borbi protiv siromaštva.

NVO Atina je dobitnica nagrade With and for girls za 2015. godinu kroz koju će Atina raditi na jačanju svojih kapaciteta da bolje odgovori na problem sa kojima se suočavaju devojke i žene u srpskom društvu.

Više o nagradi koju je Atina prošle godine primila možete čiteti putem linka http://www.atina.org.rs/sr/nvo-atini-dodeljena-me%C4%91unarodna-nagrada-...

Vest na engleskom možete pronaći putem linka: http://www.atina.org.rs/en/visit-stars-foundation-london