Uključi se u kampanju na društvenim mrežama #igivehope

Svetski dan protiv trgovine ljudima obeležava se po prvi put 30. jula ove godine, nakon što je ustanovljen novembra 2013. godine u okviru rezolucije „Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima“, usvojene na 68. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a u kontekstu potrebe podizanja svesti o položaju žrtava trgovine ljudima i u cilju promocije i zaštite njihovih prava (A/C.3/68/L.17/Rev.1.)

U sklopu početka obeležavanja Svetskog dana protiv trgovine ljudima Kancelarija Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODC) osmislila je akciju kojom nastoji da ohrabri ljude širom sveta da izraze svoju solidarnost sa milionima žrtava trgovine ljudima, kako bi im na taj način vratili ono što im je ukradeno: nadu.

NVO Atina vas poziva da pokažete svoju podršku žrtvama trgovine ljudima: uključi se u kampanju na društvenim mrežama #igivehope

UNODC radi na tome da pokrene masivnu aktivnost na društvenim mrežama koristeći #igivehope kako bi se podigla svest o žrtvama i ovom zločinu, i želimo da nam se pridružiš.

 

Evo kako možeš da se pridružiš kapmanji:

Fotografiši!

Forografiši oblik srca koje si napravio/la svojim rukama - to je međunarodno priznati znak ljubavi, brige i prijateljstva i simbol koji pruža nadu milionima žrtava trgovine ljudima. (Mala pomoć: možeš potražiti pomoć prijatelja - tako možeš fotografisati i njihov znak!)

Podeli!

Koristeći hashtag #igivehope podeli fotografiju sa svojim prijateljima i svetom putem društvenih mreža. Možeš postaviti svoju fotografiju i na Facebook stranici kampanje Plavo srce. Želimo da ovo bude veliki događaj i skupljaćemo što više fotografija koliko je moguće kako bismo napravili jedno veliko #igivehope srce.

Povećaj!

Prijavi se za World Day Thunderclap koji će biti poslat 30. jula: samo „pozajmi“ svoj glas na društvenim mrežama i ohrabri druge da se pridruže #igivehope kampanji kako bi pokazali solidarnost sa žrtvama trgovine ljudima. Poseti http://thndr.it/1mqUUZl da se prijaviš sada!

Više informacija možete pronaći putem linka: http://www.unodc.org/endht/