B92: "Rodna diskriminacija kao problem srpskog društva"

Rodna diskriminacija kao problem srpskog društva

Diskriminacija je nešto sa čime se suočavamo od pamtiveka, a rodna diskriminacija je najčešći njen oblik. Sa njom se suočavamo svakodnevno, a da toga možda i nismo svesni.

IZVOR: B92 SREDA, 26.12.2018. | 08:00 -> 08:37

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Vlade Srbije Darko Stanić neprikladno je reagovao na konferenciji o rodnim stereotipima, koju je organizovala nevladina organizacija "Atina", koja je takvo ponašanje i prijavila.

Kako je navela ta organizacija, Stanić je na konferenciji, na kojoj je predstavljena analiza o rodnim stereotipima i rodno zasnovanom nasilju, udario koleginicu papirima po zadnjici.

"Po završetku svog izlaganja državni sekretar je, napuštajući konferenciju, na očigled svih prisutnih, svoju koleginicu spisima koje je držao u rukama udaro po gluteusu", navela je "Atina" u pritužbi koju je uputila ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću.

Osim toga, Darko Stanić je izneo i neumesne komentare na temu žena vozača.

Na temu rodne diskriminacije, za emisiju "150 minuta" Prve televizije govorile su poverenica za rodnu ravnopravnost Brankica Janković, predstavnica NVO "Atina" Jelena Hrnjak i Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame.

Opširniju priču pogledajte u snimku iz emisije "150 minuta".

Link ka vesti: https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2018&mm=12&dd=26&nav_id=1486293