Britanski političari i poslanici u poseti NVO Atini i Bejgl radnji

foundation human trafficking, anthohy steen, john randall, NGO Atina

Dvojica  britanskih političara i bivših poslanika, Entoni Stin i Džon Rendal, krajem juna posetili su zemlje Zapadnog Balkana, između ostalih i Srbiju.

Prilikom posete Srbiji i Beogradu sastali su se sa predstavnicama NVO Atina i nacionalnim koordinatorom za borbu protiv trgovine ljudima u Srbiji, Mitrom Đuraškovićem u Bagel Bejgl radnji kako bi razmenili iskustva u radu na suzbijanju trgovine ljudima, mišljenja o aktuelnim globalnim trendovima koji prate ovo pitanje, nacionalnim i internacionalnim zakonodavstvima u oblasti ove problematike, kao i aktuelnoj situaciji izbeglištva i rizicima od trgovine ljudima.

Gospodin Stin kao bivši britanski poslanik formirao je parlamentarnu grupu za borbu protiv trgovine ljudima, a kasnije postao specijalni izaslanik ministra unutrašnjih poslova Velike Britanije za pitanja trgovine ljudima. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva nastala je i britanska Fondacija za borbu protiv trgovine ljudima, čiji je Stin predsednik. Njihova ideja sa kojom su došli u Srbiju jeste da se takođe oformi parlamentarna grupa u Skupštini Srbije koja će se posebno baviti suzbijanjem trgovine ljudima.

Više o njihovoj Fondaciji za borbu protiv trgovine ljudima mozete citati putem linka http://www.humantraffickingfoundation.org/

Vest na engleskom možete pročitati na linku  http://www.atina.org.rs/en/british-politicians-and-delegates-visited-ngo...