Dajana von Furstenberg ohrabruje žene osnivače u „Shark Tank“ idejnom takmičenju

Preduzetnica i modna legenda Dajana fon Furstenberg već dugi niz godina podržava inicijativu žena u biznisu, nudeći svoje mentorstvo, inspiraciju i prilike za ženske preduzetnice i lidere.
Sinoć je takođe pokazan taj duh, budući da su Fon Furstenberg i „Vital Voices“-organizacija koja je osnovana u Vašington DC-u, koja je posvećena pokroviteljstvu i investiranju u žene lidere-organizovali WE Empower U.N. SDG Challenge-događaj na kome su pet izabranih ženskih preduzetnica širom sveta predstavile svoje poslovne ideje učesnicima događaja u cilju dobijanja nagrade od 20.000 dolara od strane Von Furstenberg. WE Empower je inicijativa podržana od strane Ujedinjenih Nacija i to u cilju ekonomskog osnaživanja žena širom sveta.
Pet izabranih žena koje su predstavile svoje ideje su predstavljale jedan od pet UN regiona-Habiba Ali iz Nigerije, Hadeel Mustafa Anabtawi iz Jordana, Marijana Savić iz Srbije, Marta del Rio Vilanueva iz Perua i Shimrit Perkol-Finkel iz Izraela-i predstavile svoje ideje u studiju Dajane Von Furstenberg, koji se nalazi u njujorškom Mitpeking distriktu. Svaki od predstavljenih biznis planova je izabran u sklopu finalista, budući da su ti planovi pospešivali Ciljeve održivog razvoja u sklopu UN (SDG). Publika je imala zadatak da glasa za svoju omiljenu ideju i Fon Furstenberg je objavila ime pobednice na kraju večeri, uz lepo iznenađenje za ostale finaliste ovog idejnog projekta.

Ali je imala pobedničku ideju za svoj biznis Obnovljive Energije Sosai, koja donosi produkte obnovljive energije Nigerijcima kojima je to potrebno. Fon Furstenberg  je ipak odlučila da su sve učesnice bile i pobednice te večeri, budući da je udvostručila pobedničku nagradu za Ali na 40.000 dolara, dok je ostalim ženama ponudila po 10.000 dolara.

“Žene su vrlo snažne, ali je za te jake žene jako važno da se udruže kako bi stvorile još snage”, rekla je Fon Furstenberg juče za portal “Fast Company”. “Takođe treba verovati u ono što radite i da želite da to radite. (Morate da) ubedite ostale u ono što ih učite, kao i da ste uzbuđeni povodom onoga što učite druge, kao i da učite iz toga, a isto treba i učiti druge ono što ste vi naučili.”

Fon Furstenberg je radila sa organizacijom “Vital Voices” 12 godina, a član je borda te organizacije punih deset godina. Bila je impresionirana karakterima sinoćnih učesnica i njihovim idejama. “U pitanju je najbolja mreža izuzetnih žena, a ja ne koristim reči olako. One su zaista izuzetne zbog stvari za koje se bore, kako opstaju i kako koriste taj instikt za opstanak u liderstvu.”

Kada je upitana za uticaj na svoju sopstvenu snagu, Fon Furstenberg je istakla važnost posedovanja hrabrosti. “Istina je”, rekla je, “ da nemate drugi izbor nego da jednostavno budete-ne znam da li je tačna reč hrabar-ali potrebno je biti hrabar ako želite nešto."

Originalan tekst možete naći na ovom linku: https://www.fastcompany.com/90242631/diane-von-furstenberg-boosts-women-founders-in-shark-tank-style-pitch-competition