LEGALIZACIJA PROSTITUCIJE Protiv i vlast i opozicija

LEGALIZACIJA PROSTITUCIJE Protiv i vlast i opozicija
B. Jelovac  05.01.2015. 06:54

Branko Ružić, šef Izvršnog odbora SPS, ostao je usamljen u zalaganju da se u Srbiji legalizuje prostitucija.

Ružićeve stranačke kolege bile su mahom šokirane i “bez komentara” na njegov predlog iz “Blica”. Izuzetak je potpredsednica SPS Dijana Vukomanović, koja je na Tviteru napisala da se “zaprepašćeno distancira” od Ružića, uz poruku “stop eksploataciji žena”.

Zoran Babić, šef poslanika SNS, kaže da od legalizovanja “najstarijeg zanata” ništa dobrog ne bi bilo.

- Treba kao država i društvo da nađemo način da tim nesrećnim devojkama ponudimo alternativu, koja im neće ugroziti zdravlje i dostojanstvo. Ima mnogo boljih načina za punjenje budžeta od poreza na prostituciju - kaže Babić za “Blic”.

Lider JS Dragan Marković Palma kratko nam je rekao: “Ma, pustite me tih gluposti”, a slično je reagovao lider Nove stranke Zoran Živković.

- Taj predlog ne zaslužuje ozbiljan komentar. Niti ima razloga da se to legalizuje u Srbiji, niti ta ideja ima ikakvo civilizacijsko opravdanje - kaže Živković.

“Blic” da legalizovati prostituciju znači legalizovati nasilje nad ženama.

 - Sada je povod za ovu temu VIP prostitucija, ali većina žena koja se time bavi dolazi iz siromašnih porodica. Svega jedan posto njih bi se opredelile za prostituciju ako bi imale šansu da se bave nekim drugim poslom - upozorava Hrnjak.

Tekst u originalu možete čitati na linku: https://www.blic.rs/vesti/drustvo/legalizacija-prostitucije-protiv-i-vla...