Marijana Savić nova članica Odbora Globalnog fonda za decu

Globalni fond za decu objavljuje imenovanje dva nova člana Odbora: Nikolasa Antonasa u Odbor poverenika VB, i Marijane "Maje" Savić u globalni Upravni odbor.

Direktori i poverenici Globalnog fonda za decu (GFC) donose svu mudrost i iskustvo koje su stekli. GFC poštuje njihov doprinos kao sastavni deo rada na podršci organizacijama iz lokalnih zajednica koje unapređuju prava i mogućnosti dece i mladih širom sveta.

“Sa oduševljenjem upućujem dobrodošlicu Maji i Nikolasu. Oboje nude jedinstvene perspektive i iskustvo koje će u velikoj meri koristiti GFC timu”, rekao je Džon Heklinger, predsednik i izvršni direktor Globalnog fonda za decu.

“Majino iskustvo u vođenju organizacije koju GFC podržava već dugi niz godina potvrđuje našu posvećenost partnerima i održavanju jakog uticaja lokalnih lidera na rad GFC-a. Nikolas je već duže vreme posvećen svojoj ulozi globalnog ambasadora GFC-a, pružanju pravne ekspertize i kreiranju boljih prilika za decu i mlade širom sveta. On je odličan prijatelj i savetnik našeg tima u Londonu već nekoliko godina, i radujem se prilici da zajedno radimo i pobrinemo se da GFC funkcioniše kao pravi globalni tim.”

Marijana “Maja” Savić (Beograd, Srbija)

Maja Savić, osnivačica i direktorka NVO Atina, posvećena je pružanju direktne podrške i dugoročne pomoći žrtvama trgovine ljudima i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja. Maja ima više od 17 godina nacionalnog i regionalnog iskustva u oblasti ljudskih prava i trgovine ljudima. Njen rad i posvećenost ovom cilju prepoznati su kako u Srbiji tako i širom sveta kroz brojne nagrade. NVO Atina je partner GFC-a, dok Maja donosi ovu važnu perspektivu u rad Upravnog odbora.

Maja je 2015. godine osnovala Bagel Bejgl radnju, socijalno preduzeće posvećeno ekonomskom osnaživanju žena i devojaka koje su preživele trgovinu ljudima u Srbiji. Profit Bagel Bejgla usmeren je na finansiranje Atininih programa podrške za žene i devojčice koje su preživele trgovinu ljudima i rodno zasnovano nasilje.

“Globalni fond za decu ima ključ za uspeh. Oni investiraju u rast i razvoj dece i organizacija civilnog društva, kao dva najdragocenija i ključna nosioca promena u društvu. Šta ćete više od toga?”, rekla je Maja.

“Globalni fond za decu je neiscrpni izvor znanja. Oni su inkluzivni na pravi način, inovativni su, i iskreno posvećeni svom cilju. Bila sam svedokinja promena koje su uneli u rad organizacije Atina koju vodim, doprinosa njenom rastu, i zato znam i osećam kolika je ovo privilegija.”

Nikolas Antonas (London, VB)

Nikolas Antonas je savetnik za energetiku i resurse u londonskoj kancelariji kompanije Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP. Ima deset godina iskustva u savetovanju međunarodnih energetskih kompanija i investitora. Nikolas je strastven u pružanju besplatne pravne pomoći zaslužnim organizacijama i ciljevima. Aktivan je član pro bono organizacije svoje firme, pružio je obuku predstavnicima afričkih vlada sa novootkrivenim energetskim resursima i rukovodio je velikim brojem međunarodnih mandata za istraživanje ljudskih prava, uključujući i sprovođenje istraživanja u zemlji. Ponosno podržava GFC već nekoliko godina i globalni je ambasador GFC-a.

„Globalni fond za decu je pravi globalni lider u usmeravanju preko potrebnih sredstava najboljim lokalnim organizacijama koje pomažu deci širom sveta, fokusiran pre svega na zaštitu dece i njihove budućnosti“, rekao je Nikolas.

„Kao dete bio sam na sigurnom i imao podršku i mogućnosti koje mnoga deca širom sveta nažalost nemaju. Radujem se što sam se pridružio Odboru Globalnog fonda za decu, i što ću imati ulogu u njihovom inspirativnom radu i pružanju pomoći deci širom sveta da se osećaju sigurno, osnaženo i imaju mnogobrojne mogućnosti.”

Tekst u originalu možete čitati putem linka: https://globalfundforchildren.org/news/global-fund-for-children-welcomes...