Novo rukovodstvo Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima

Novo rukovodstvo Mreže protiv trgovine ljudima Vranje NVO Atina

Lokalna mreža za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima iz Vranja je dobila novo rukovodstvo na čijem se čelu nalazi Danijela Milosavljević, članica Gradskog veća za socijalnu politiku. Za potpredsednicu i piara Lokalne mreže izabrana je Beba Kanački iz Zdravstvenog centra Vranje.

Na sastanku na kojem je izabrano novo rukovodstvo je dogovorena i platforma na kojoj će se bazirati delovanje Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima kao i program aktivnosti kojima će biti obeležen 30. jul, Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Povodom obeležavanja ovog datuma, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković će u petak organizovati prijem za predstavnike Lokalne mreže.

S obzirom na to da je u prethodnom periodu rad Lokalne mreže bio delom finansiran iz lokalnog budžeta, na prijemu kod gradonačelnika predstavnici  mreže će zatražiti podršku Grada u delu pružanja pomoći žrtvama trgovine ljudima za njihovo radno angažovanje, kao i za proces resocijalizacije i reintegracije u društvo – navode iz Lokalne mreže.

Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima će, pored prijema kod gradonačelnika, obuhvatiti i nekoliko preventivnih aktivnosti.

Planirano je anketiranje i deljenje propagandnog materijala na temu borbe protiv trgovine ljudima, koje će obaviti volonteri Crvenog krsta, kao i izvođenje pozorišne predstave u formi "Forum teatra" na Trgu Staniše Stošića – najavljuju iz Lokalne mreže.