Podrška NVO Atini od aktivista organizacije Schüler Helfen Leben

Tokom septembra meseca smo imali privilegiju da se ponovo druzimo sa mladim aktivistima iz humanitarne organizacije Schüler Helfen Leben, i da se kao i uvek radujemo njihovom dolasku, razmeni iskustva i energije sa njima. I ovog puta aktivisti SHL imali su priliku da se upoznaju sa aktivnostima koje mobilni timovi NVO Atine sprovode na terenu u cilju pružanja direktne pomoći i podrške najranjivijima među izbegličkom populacijom, kao i edukativne radionice koji se realizuju u okviru romskih naselja i prihvatilišta za decu, a koje realizujemo uz finansijsku podrsku SHLa. Takodje su posetili i nase socijalno preduzece, Bejgl radnju.

Programi koje SHL sprovodi, njihove ideje i misija umnogome olaksavaju zivot mladih u Srbiji i to ih cini posebnima i potrebnima na teritoriji celog Balkana. SHL trenutno sprovodi projekte u oblastima omladinskog rada, obrazovanja i pomirenja za decu i omladinu u sedam zemalja jugoistočne Evrope. U Nemačkoj, ohrabruju angažovanje građana, i informišu ih o problemima mladih na Balkanu.

Schüler Helfen Leben svake godine organizuje Dan socijalne podrske, to je najveca kampanja mladih u Nemackoj, tokom koje ucenici na jedan dan svoje skolsko okruzenje menjaju poslom, a zaradu doniraju SHL-ovim projektima koji su namenjeni za decu i mlade.

Više o radu same organizacije Schüler Helfen Leben mozete naći putem linka  http://www.schueler-helfen-leben.de/de/home.html