Pokretanje procesa izrade Strategije socijalne zaštite za period 2019-2025

U maloj sali Narodne Skupštine 20. aprila 2018. godine održana je konferencija “Pokretanje procesa izrade Strategije socijalne zaštite u Republici Srbiji za period 2019-2025.”. Konferenciji je prisustvovao veliki broj domaćih stručnjaka koji se bave sverom socijalne zaštite a takođe je učešće uzela i direktorka UG Atina Marijana Savić koja je govorila o izazovima iz ugla pružaoca usluga sa posebnim osvrnutom na uslugu koju je UG Atina licencirala a to je stanovanje uz podršku za žrtve trgovine ljudima. Sa njom sun a panelu još govorili i Vera Madžgalj, izvršna direktorka BELhospice, Beograd, Đurđevka Tafra, direktorka Centra za socijalni rad, Plandište, kao i Miroljub Nikolić, direktor Karitas-a Šabac, Šabac. Moderatorka panela bila je Andreja Tonč, Tim liderka i grant ekspertkinja projekta ”Podrška razvoju regulatornih mehanizama socijalne zaštite”.

Na konferenciji su se mogli čuti i izazovi i strateški okvir za razvoj socijalne zaštite u Republici Srbiji kao i ključni izazovi u oblasti socijalne zaštite u Republici Srbiji. O temama za buduću Strategiju socijalne zaštite govorio je Božidar Dakić, direktor Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, dok su o strateškom okviru razvoja sistema socijalne zaštite i pogledu iz ugla evropskih integracija, ciljeva održivog razvoja i postojećeg strateškog okvira u Republici Srbiji govorili Žarko Šunderić, ekspert na projektu „Podrška razvoju regulatornih mehanizama socijalne zaštite“, kao i Aleksandra Jović, predstavnica UNICEF-a.

U okviru konferencije posebnu pažnju privukla je tema vezana za pravce promena za naredne godine u oblasti socijalne zaštite na kojoj su između ostalih učešće uzele Nadežda Satarić, Predsednica Upravnog odbora AMITY, kao i Svetlana Dražević, direktorka Centra ѕa socijalni rad Kraljevo, Sandra Perić, direktorka Komore socijalne zaštite, kao i Zoran Milačić, direktor Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine, Beograd.

Link ka slikama možete pronaći u produžetku http://www.atina.org.rs/sr/eu-podrska-socijalnoj-zastiti-u-srbiji

Sve prezentacije koje su prikazane tokom Konferencije možete naći i preuzeti na ovom linku veb sajta: http://socialwelfare.rs/library/surveys-studies-publications-other-reports/