Predstavnice organizacije Green shoes arts u poseti NVO Atini

Green Shoes Arts.NGO Atina

Predstavnice neprofitne londonske organizacije Green Shoes Arts, Nikki Watson i Lauren Crowley, posetile su krajem juna Beograd i NVO Atina u cilju razmene iskustva u oblasti pružanja podrške i pomoći deci i mladima, posebno pripadnicima društveno marginalizovanih grupa.

Tokom svog boravka u Srbiji, aktivistkinje upoznale su se sa programima sveobuhvatnog socijalnog uključivanja žrtava trgovine ljudima koje sprovodi NVO Atina, aktivnostima koje mobilni timovi sprovode na terenu u cilju pružanja direktne pomoći i podrške najranjivijima među izbegličkom populacijom, kao i projektima koji se realizuju u okviru romskih naselja i prihvatilišta za decu.

Green Shoes Arts je organizacija osnovana 2009. godine koja pruža širok spektar inovativnih, zabavnih i održivih participativnih umetničkih projekata u različitim oblastima umetnosti.

Green Shoes Arts kreiran je sa verom da je učešće u umetnosti menja i unapređuje zajednicu. Tekući i prethodni radovi organizacije čine uspešni pozorišni i plesni programi za mlade, vizuelne umetnosti, muzike i dramskih radionica za odrasle osobe sa problemima mentalnog zdravlja, kao i akreditovane programe u umetničkim školama i još mnogo toga.

Više o radu same organizacije Green shoes arts mozete naći putem linka http://www.greenshoesarts.com/

Vest na engleskom možete pročitati na linku http://www.atina.org.rs/en/representatives-organization-green-shoes-arts...