Izraelska ambasadorka u poseti Atini i Bejglu

Atina i Bagel Bejgl dobili su nove saveznice u borbi za ravnopravnije društvo, Alonu Fišer-Kam, ambasadorka Izraela u Srbiji i Rinu Bar-Tal, počasnu predsednica Izraelske ženske mreže.

One su posetile Atinu i Bagel Bejgl radnju u petak, 30. juna 2017. godine. Razgovor i druženje protekli su u prisnoj atmosferi uz razmenu i razumevanje položaja žena kao i toga šta je neophodno uraditi kako bi se postigla rodna ravnopravnost ali i kako bi se osigurale jednake mogućnosti za sve žene u društvu. .

Tom prilikom, gošće su se bliže upoznale sa radom organizacije, dosadašnjim dostignućima, kao i izazovima sa kojima se Atina susretala u radu. Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je položaju žena u Srbiji, kao jednoj od gorućih tema trenutno, ali i oblasti koja je izuzetno bliska Rini Bar-Tal. Kao neprocenjivo pokazalo se njeno iskustvo u iznalaženju načina i rešenja da žene i devojčice dobiju baš ono što žele i što im je potrebno, kao i da feministička perspektiva bude zastupljena uvek i svuda nevezano od mesta i vremena u kojima žene rade i žive.

Sama Alona Fišer-Kam ima zavidno iskustvo u oblasti spoljnih poslova, a pre angažmana u Srbiji, radila je pri ambasadama Izraela u Buenos Airesu, Parizu i Madridu, bila prva sekretarka Odeljenja za Latinsku Ameriku, kao i direktorka Diplomatske akademije. Očigledna je njena požrtvovanost, kao i odlučnost da se posveti svim temama od značaja za društvo i naročito žene. Sa druge strane, Rina Bar-Tal se tokom najvećeg dela dosadašnje karijere bavila upravo temama bliskim Atini. Pored trenutne funkcije na kojoj se nalazi skoro dve decenije, Rina i drži predavanja o nasilju nad ženama, rodnoj perspektivi, ulozi žena u politici, kao i obrazovanju.

Naše gošće su uživale u poseti Bejgl radnji, pozdravile Atinine napore u oblasti socijalnog preduzetništva, a mi smo im i više nego zahvalne na ukazanoj privilegiji da nas posete i produktivnoj razmeni ideja koju smo sa njima imale.

Fotografije načinjene tokom ove posete možete pronaći ovde: http://atina.org.rs/sr/izraelska-ambasadorka-u-poseti-atini-i-bejglu-0