Novak Đoković zahvalio Kamili za posetu Fondaciji

Teniser Novak Đoković zahvalio je vojvotkinji od Kornvola što je izdvojila vreme da poseti jedan od projekata koje podržava njegova Fondacija.

Svetski igrač broj jedan našao je vremena u svom rasporedu da snimi video poruku za vojvotkinju, koja je emitovana kada je ona posetila beogradski Centar u Zvečanskoj, u Srbiji.

Kamila je bila u centru u okviru šestodnevne posete balkanskom regionu sa princom od Velsa, i srela se sa predstavnicima UNICEF-a i Đoković Fondacije, koji pružaju usluge porodičnih saradnika.

To je deo mreže od šest dečijih domova u Beogradu, i dom je za oko 180 dece.

U svojoj video poruci, Đoković je rekao: “Želja svih nas je da ovaj projekat u potpunosti zaživi jer smo svesni toga da može umnogome da doprinese unapređenju društva u kome živimo.”

“Vaše prisustvo danas je od neizmerne važnosti zbog skretanja pažnje javnosti i dodatnog isticanja značaja ovog pitanja.”

“Želeo bih još jednom da se zahvalim što ste danas sa nama i na podršci koju nam pružate.”

Kasnije, Kamila je posetila Atinu, organizaciju koja pruža podršku ženama koje su silovane i pretrpele nasilje u porodici.

Od kako je počela kriza u Siriji, takođe pruža podršku izbeglicama i migrantima.

Vojvotkinja je razgovarala sa Marijanom Savić, direktorkom i osnivačicom Atine, i saznala za mobilne timove koji pomažu sirijskim izbeglicama već šest meseci.

Kamila je rekla gospođi Savić: “Hvala nebesima za Vas, i hvala nebesima što ste ovde.”

“Mislim da ste izvanredni - trebalo bi da Vas kloniraju.”

Vojvotkinja je upoznala i mlade žene koje su naučile da prave nakit, kako bi prikupile sredstva za dobrotvorne svrhe, i da pomognu svoj oporavak.

Žene, koje su delovale stidljivo i povučeno u početku, vidno su se opustile i zamolile su Kamilu da im napiše poruku.

Ona im je ispunila želju, i na žutom papiru napisala: “Sa velikim divljenjem i najlepšim željama svima vama u budućnosti. Kamila 16. mart 2016.”

Nedaleko odatle, organizacija je otvorila Bejgl radnju, i tokom svoje posete vojvotkinja je kupila 12 bejgla - dajući svoj doprinos programima podrške.

Ona je srela i nekoliko lokalnih učenica, koje su redovne mušterije. One su delovale oduševljeno što su je upoznale, i kada je izašla iz radnje dočekao ju je ushićen aplauz dece koja su se okupila na ulici.

 

Za NVO Atina text prevela Marija Pantelić

Text u originalu možete pronaći ovde:

http://www.dailymail.co.uk/wires/pa/article-3496081/Camilla-thanked-Novak-Djokovic-foundation-visit.html